PLAN DIRECT EEN AFSPRAAK!


Onze adviseur komt graag bij u langs.

Laat hieronder uw naam en telefoonnummer achter, dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.

BLOG10-06-2014

50% KORTING op rolluiken


ACTIE!

Kijk, dat is leuk bij Besteleendakkapel.nl...

 

Tot eind augustus krijgt u bij aankoop van een dakkapel 50% korting op rolluiken

Een leuke korting waar u veel gemak van heeft. Want met rolluiken heeft u 's zomers een heerlijk koel huis en in de winter blijft de kou buiten. Daarnaast is het ook nog eens heerlijk slapen in een stille en donkere kamer.

 

Vraag vandaag nog een vrijblijvende dakkapel offerte aan!

Onze adviseurs helpen u graag verder: (t) 0548 712 072

 

Uiteraard kunt u ook mailen met (e) info@besteleendakkapel.nl


 
24-03-2014

Dakkapel specialist uit Rijssen | Twente


Veel bedrijven maken dakkapellen. Daardoor zijn er ook veel verschillende dakkapellen in omloop. Besteleendakkapel uit Rijssen houdt van kwaliteit. Wij maken maatwerk dakkapellen tegen scherpe prijzen.

 

Bij elke aanschaf vraagt u zichzelf af, is dit een goede koop? Uiteraard ook wanneer u besluit een dakkapel op uw woning te plaatsen. Natuurlijk geeft elke dakkapel ruimte en licht in uw woning maar u wilt ook een dakkapel waar u zonder zorgen van kan geniet. 

 

Geen prijsvechter maar dakkapelspecialist

Zorgeloos genieten vinden wij bij Besteleendakkapel van groot belang. Een dakkapel plaatst u voor de voordelen en niet voor meer werk. Daarom gaan we bij Besteleendakkapel voor kwaliteit en dat gaat uw merken. We bezuinigen niet op onze materialen maar werken uitsluitend met duurzame materialen. Voordelen voor u; een onderhoudsarme dakkapel, zeer lange levensduur, 10 jaar garantie en een prachtig mooi juweel op uw woning

 

Dakkapel expert uit Oost – Nederland

Besteleendakkapel is gevestigd in Rijssen maar werkt ook ver buiten de regio. Wij plaatsen regelmatig dakkapellen in plaatsen uit de omgeving zoals Deventer, Zutphen, Apeldoorn, Zwolle, Raalte, Almelo, etc maar daarnaast hebben we oook vele referenties ver daarbuiten zoals Leiden, Utrecht, Amersfoort, Tiel, Arnhem.

 

Een dakkapel op uw woning?

Wij helpen u graag en geven graag advies. Onze ervaringen dragen er aan bij dat we voor eigenlijk elke situatie een prachtige oplossing kunnen maken.

 

Vrijblijvend informatie aanvragen?! (t) 0548 - 712 072 of mail naar (e) info@besteleendakkapel.nl

 

 

 

 
22 januari 2014

Dakkapel steeds populairder


Nu de huizenmarkt op slot zit, besluiten steeds meer huiseigenaren hun huis niet te verkopen. 
Als ze al verhuisplannen hadden, dan stellen ze dat voorlopig uit. Huiseigenaren blijven zo langer in hun huis wonen. Ze besluiten hun huis op te knappen en willen meer leefruimte.

 

80% Nederlanders wil een dakkapel

Steeds meer consumenten zien de voordelen in van langer in hun bestaande huis blijven wonen en zorgen voor meer leefruimte. Ze besluiten te verbouwen of een dakkapel te kopen. Uit onderzoek blijkt dat bijna 80% van de Nederlanders een dakkapel wil, als ze denken aan meer ruimte in huis. De helft van de deelnemers aan het onderzoek verwacht dat de dakkapel steeds populairder wordt.
 

Dakkapel: een verbouwing is niet nodig

Een dakkapel geeft meer ruimte en licht. Met een dakkapel krijg je er leefruimte bij voor die extra slaapkamer, computerruimte of speelkamer. Voor elke woonsituatie is er wel een dakkapel. 
Er is geen dagenlange verbouwing nodig om een dakkapel te plaatsen. Je kunt binnen een dag genieten van extra ruimte en licht met een prefab dakkapel. Het plaatsen van een prefab dakkapel gaat sneller dan van een traditioneel gebouwde dakkapel.
 

Dakkapel geeft ruimte

Een dakkapel plaatsen geeft meer ruimte en stahoogte in je kamer. Hoe bereken je de extra ruimte die de dakkapel oplevert?
De ruimtewinst van een dakkapel wordt bepaald door: 
•    de breedte van de dakkapel. 
•    de hellingshoek van het dak.
Bij een normaal schuin dak (dakhelling van 40 graden) en een dakkapel van 3 meter breed win je 4 m2 loopruimte. Zelf je extra ruimte berekenen met een dakkapel? 
dakkapel ruimtewinst

 

Daarom een dakkapel

De 7 voordelen van een dakkapel op een rij. 
Een nieuwe dakkapel:
1.    geeft veel ruimte, je krijgt je er een compleet nieuwe kamer bij.
2.    geeft veel woonplezier.
3.    geeft veel licht.
4.    zorgt voor frisse lucht (ramen en ventilatie).
5.    geeft een waardestijging van het huis.
6.    is aantrekkelijk bij verkoop van je huis.
7.    is snel geplaatst, vaak binnen een dag.
 

Dakkapel kopen: hoe doe je dat?

Een dakkapel kopen, dat bereid je goed voor. Besteleendakkapel deelt graag haar kennis en ervaring met u om zo voor u tot de ideale dakkapel te komen voor uw woning en wensen. Wij denken graag met u mee en weten als geen ander praktisch met de ruimte om te gaan. Stel vrijblijvend al uw vragen (t) 0548 - 712 072

 

Vrijblijvend informatie aanvragen?! (t) 0548 - 712 072 of mail naar (e) info@besteleendakkapel.nl

 

 

 
03 juni 2013

Dakkapel vergunning nodig?


Dakkapel vergunning nodig?!

Niet alle dakkapellen zijn vergunningsvrij te plaatsen, dakkapellen op de voorgevel zijn hoe dan ook gebonden aan een dakkapel vergunning. De regering zorgt samen met de gemeenten eveneens voor onduidelijkheid, want richtlijnen worden regelmatig aangepast. Toch zorgen ambtenaren niet alleen voor kommer en kwel, recentelijk is het omgevingsloket geïntroduceerd dat moet zorgen voor een versoepeling van het vergunningsproces. Daardoor zijn grote getallen papierwerk verleden tijd en het loket kan niet alleen voorzien in een dakkapel vergunning.

 

Dakkapel richtlijnen voor vergunningsvrij bouwen

Normaliter hoeft u voor een dakkapel op de zij- en achtergevel geen dakkapel vergunning aan te vragen, althans als de welstandscriteria worden nageleefd. U zult zich mogelijk afvragen, hoe kan een dakkapel vergunningsvrij worden geplaatst.

 • De dakkapel moet beschikken over een platdak en ondoorzichtige zijwanden.
 • Maak de dakkapel niet hoger dan 1,75 meter, anders is een dakkapel vergunning onafwendbaar.
 • Laat de dakkapel tussen 0,5 en 1 meter beginnen uit de dakvoet, verticaal gemeten.
 • Houd minimaal 0,5 meter tussen de dakkapel en de daknok, ofwel 2 dakpannen.
 • Het is onverstandig binnen 0,5 meter van de erfgrens te komen of binnen 1 meter van het einde dakvlak.

Dakkapel voorgevel niet vergunningsvrij plaatsen

De afstand tot de erfgrens c.q. einde dakvlak kan worden gemeten vanaf de zijwanden of het boeiboord. Naast de reeds genoemde richtlijnen hebben gemeenten vaak nog enkele aanvullende schoonheidseisen bij een dakkapel vergunning.

 • U kunt dakkapellen niet stapelen, meerdere dakkapellen naast elkaar plaatsen wordt ook niet toegestaan.
 • Gemeenten ambiëren uniforme exemplaren, hetzij allemaal dezelfde dakkapellen in één woonwijk.
 • Vaak dient de dakkapel te worden gecentreerd in het dakvalk en moeten horizontale lijnen rangschikken.
 • Dakkapel vergunning is noodzakelijk bij zijgevels die uitkijken op een openbare weg of openbaar groen.

U zult in de meeste gemeenten het dakvlak van de voorgevel voor 50% mogen bebouwen, natuurlijk bestaan ook uitzonderingen, zoals 30% (Apeldoorn en Rotterdam) of 70% (Leiden). Het is absoluut ondenkbaar een dakkapel vergunningsvrij te plaatsen op de voorgevel, dat geldt evengoed voor een nieuwe dakkapel bij gemeentelijke dan wel rijksmonumenten. Hebt u plannen voor een sleepdakkapel, verlegde nok dakkapel of misschien nokverhoging, dan is een dakkapel vergunning noodzakelijk, want deze dakkapellen hebben geen platte daken.

 

Bouwtekening dakkapel en details dakkapel

Het is verstandig een vergunningsaanvraag zo compleet mogelijk in te dienen, waardoor het vergunningsproces wordt versneld. U vindt onder deze alinea een korte opsomming van aan te leveren gegevens bij een dakkapel vergunning. Download hier de informatie van de Rijksoverheid over vergunningen voor dakkapellen

 • Bouwtekeningen met een voor- en/of achtergevelaanzicht, zowel van de huidige als toekomstige situatie.
 • Dwarsdoorsnede en mogelijkerwijs kapplan van de huidige en natuurlijk toekomstige situatie (1:100).
 • Details van de dakkapel met schaalgrote 1:5 of 1:10, zoals kozijnen en overstekken.
 • Plattegrond van de 1e verdieping, hetzij zolderverdieping, dit hangt af van de te plaatsen dakkapel.
 • Situatietekening van de woning, kan overeenkomen met kadastrale kaart met perceelnummer.
 • Foto’s moeten worden aangeleverd, hierdoor kunnen gemeenten zich een beeld schetsen van de situatie.

Besteleendakkapel.nl verzorgt voor u de complete vergunning aanvraag. Wij doen graag voor u het papierwerk. We hebben dit zo vaak gedaan dat we precies weten wat kan en mag.

 

Bent u op zoek naar een dakkapel in een dag? Neem contact met ons op, wij vertellen u graag alles over dakkapellen!

 

Vrijblijvend informatie aanvragen?! (t) 0548 - 712 072 of mail naar (e) info@besteleendakkapel.nl

 

 

 
16 april 2013

Dakkapel profiteert ook van lagere BTW


Een laag BTW-tarief voor uw dakkapel is natuurlijk interessant! Wij leggen u graag uit dat uw dakkapel fors goedkoper zal worden. De verlaging van het BTW-tarief geldt niet voor de gehele dakkapel, het heeft betrekking op dakkapel arbeidskosten. De regeling geldt voor bestaande uizen. De startdatum was 1 maart 2013 en de regeling eindigt op 1 maart 2014.

 

Voorbeeld

Een veel verkocht type dakkapel is een dakkapel van 3 meter breed. Kosten voor deze dakkapel zijn ongeveer € 4655,- euro inclusief BTW. Met de huidige BTW verlaging komt deze prijs al snel op € 4425,- euro inclusief BTW. Dat scheelt uw maarliefst 230,- euro

 

Totaal afwerking tegen laag BTW-tarief!

Daarnaast verzorgt Besteleendakkapel.nl voor u graag de totale afwerking van uw zolder. Ook arbeidskosten voor het aftimmeren en afwerken van uw zolder mag weggezet worden tegen het lage BTW-tarief van 6% btw.

 

Een dakkapel kopen?

Bij Besteleendakkapel bent u aan het juiste adres voor de juiste dakkapel met de juiste dakkapel prijs. Wij komen graag bij u thuis om uw wensen en ideeen te bespreken. Op basis daarvan maken we graag vrijblijvende een dakkapel offerte.

 

 

Besteleendakkapel.nl wenst uw alvast veel licht en ruimte voor uw zolder!

 

Maak een AFSPRAAK! (t) 0548 - 712 072 of mail naar (e) info@besteleendakkapel.nl

 

 

 
27 maart 2013

Van dakkapel offerte tot dakkapel montage


 

Om maar met de deur in huis te vallen, wij nemen u graag het werk uit handen. Een dakkapel op uw woning lijkt een hele verbouwing maar met Besteleendakkapel.nl is de klus snel geklaart en is het voor u een plezierige verbouwing.

 

1. Besteleendakkapel.nl komt naar u thuis!

Via de website kunt u een offerte aanvraag bij ons neerleggen. Zo hebben we al een aantal gegevens die we nodig hebben voor het maken van een offerte, vervolgens zullen we met u contact opnemen om een afspraak te maken bij u thuis. Uiteraard kunt u ook telefonisch met ons een afspraak maken. 

 

2. Uw dakkapel wensen bespreken, vrijblijvend!

Tijdens de afspraak bij u thuis bespreken we al uw wensen voor een dakkapel. Daarbij geven wij u graag dakkapel advies en bieden voor u de beste mogelijkheden aan voor uw dakkapel. Vervolgens gaan we uw dakkapel inmeten zodat we gelijk een scherpe dakkapel prijs kunnen neerleggen.

 

3. Het bouwen van uw prefab dakkapel en vergunningaanvraag

Nadat u akkoord hebt gegeven op onze dakkapelofferte gaat uw dakkapel in productie. Eerst tekenen we uw dakkapel uit om vervolgens de materialen op maat te maken. Het bouwproces van uw dakkapel gebeurt bij ons in de werkplaats. Vervolgens worden alle accessoires besteld en is uw dakkapel klaar voor transport.

 

Indien nodig wordt vooraf aan het bouwproces nog eerst de dakkapelvergunning geregeld. Wij hebben hier ervaring mee en nemen ook graag dit vergunningproces voor u uit handen.

 

4. Plaatsing van uw dakkapel in 5 uur!

Besteleendakkapel.nl neemt met u contact op om een afspraak te maken voor het plaatsen van uw dakkapel. Het monteren van uw dakkapel gaat snel zodat uw zo min mogelijk overlast ondervindt van de verbouwing. In 5 uur plaatsen we uw prefab dakkapel. 

 

5. Aftimmeren van uw zolderverdieping

Indien we met u hebben afgesproken om ook uw zolderverdieping en dakkapel van binnen af te timmeren doen we dat veelal dezelfde dag, met af en toe uitloop naar de dag erna. Afhankelijk van de hoeveelheid werk. We kunnen zo de complete zolder verbouwing voor uw verzorgen. Het plaatsen van uw dakkapel tot en met het aftimmeren van uw zolderverdieping. Denk hierbij aan het indelen van uw zolder met wanden en deuren, gipsplaat afwerking aan de binnenkant van uw dakkapel maar ook het eventueel plaatsen van een dakraam.

 

Besteleendakkapel.nl wenst uw alvast veel licht en ruimte voor uw zolder!

 

 

Maak een AFSPRAAK! (t) 0548 - 712 072 of mail naar (e) info@besteleendakkapel.nl

 

 12 maart 2013

Opties voor Prefab Dakkapel


 

Uw dakkapel specialist, Besteleendakkapel.nl, biedt u naast een prachtige prefab dakkapel nog vele opties aan die uw dakkapel verfraaien en het gebruikersgemak vergroten.

 

Door het plaatsen van een dakkapel krijg u al veel licht en ruimte in uw woning. Om nog meer te kunnen genieten van uw kunststof dakkapel of houten dakkapel bieden wij uw veledakkapel opties en accessoires aan.

 

Dakkapel buitenbekleding

Bij Besteleendakkapel.nl kunt u kiezen uit diverse dakkapel materialen, Trespa® of Keralit®, en kleuren. Zo kunt u bij een houten dakkapel bijvoorbeeld uw boeideel verfraaien door een prachige sierlijst.

 

Dakkapel kozijn en beglazing

Besteleendakkapel levert bij uw kunststofdakkapel ook onderhoudsarme kunststof kozijnen. De kunststofkozijnen zijn in diverse RAL-kleuren te verkrijgen. Daarnaast bevatten deze kunststof kozijnen dubbelglas en een prima isolerende werking. Optioneel in uw kozijnen zijn ventilatierooster voor een voortdurende luchtverversing.

 

Dakkapel extra's

Opties die het gebruikersgemak van uw dakkapel vergroten zijn de volgende:

- Sunscreens, hand- of motorbediend

- Rolluiken, hand- of motorbediend

- Inzethorren, aluminium inzethorren voor kunststof draai-kiepramen

 

Totale afwerking

Besteleendakkapel.nl is een dakkapel specialist voor het totale pakket.

Naast het plaatsen en monteren van uw prefab dakkapel helpen wij u ook graag met de afwerking van uw dakkapel en zolder. Zo plaatsen wij tussenwanden, verzorgen de elektra, werken uw zolder verdieping af met gipsplaten, etc.

 

 

Vraag vrijblijvend uw dakkapel offerte aan!

 

Meer weten? (t) 0548 - 712 072 of mail naar (e) info@besteleendakkapel.nl

 

 
22 februari 2013

Wat kost een dakkapel?


De kosten voor uw dakkapel hangen af van een aantal factoren:

 

- Welke afmeting heeft uw dakkapel?

- Welke materiaal kiest u?

- Wilt u een plat dak of een pannendak?

- Welke kwaliteit wenst u?

 

Standaard dakkapel

De standaard dakkapel, zoals u die vaak op de daken in uw omgeving ziet heeft een afmeting van 150 cm hoog en 240 cm breed. De kosten voor een standaard dakkapel zijn als volgt:

 

Houten dakkapel of Kunststof dakkapel: 4.395,- euro (inclusief montage)

 

Houten dakkapel

Het grote voordeel van een dakkapel van hout is de natuurlijke uitstraling. U krijgt een prachtige en uiterst degelijke dakkapel gelevert die netjes in de grondverf zit. U dient de dakkapel nog wel af te schilderen.

 

Kunststof dakkapel

Het grote voordeel van een kunststof dakkapel is dat u geen onderhoudskosten heeft. Als u doorrekent ziet u dat uw kunststof dakkapel na de eerste drie tot vijf jaar de voordeligste keuze is.

 

Afwerking zolder

Bij Besteleendakkapel.nl leveren we niet alleen dakkapellen. We kunnen ook de complete afwerking van uw zolder verzorgen. Uw zolder opnieuw indelen met wanden en deuren en alles perfect laten aansluiten met uw dakkapel. Zo nemen we u graag de complete verbouwing uit handen en laten een prachtige zolder achter die u zo kunt behangen.

 

Geen appels met peren vergelijken!

Er zijn ontzettend veel aanbieders op de markt die goedkope dakkapellen leveren met een zeer lage kwaliteit. Besteleendakkapel.nl levert alleen dakkapellen van TOP Kwaliteit met een perfect isolatie en hoogwaardige materialen. Uiteindelijk is het voordeliger om gelijk voor een goede kwaliteit dakkapel te kiezen. Wij adviseren u graag en vrijblijvend om u een goede keuze te laten maken!

 

Bekijk onze prijzen of vraag vrijblijvend uw dakkapel offerte aan.

 

Meer weten? (t) 0548 - 712 072 of mail naar (e) info@besteleendakkapel.nl

 
15 februari 2013

Geld overhouden met uw kunststof dakkapel


U stookt met een kunststof dakkapel een stuk voordeliger dan met een houten dakkapel. Dit komt omdat een kunststof dakkapel veel beter isoleert dan een houten dakkapel. Dit scheelt flink in uw energiekosten, zeker als de winter streng is. Als we daar nog bij tellen dat een kunststof dakkapel geen onderhoudskosten heeft, houdt u met een kunststof dakkapel € 150,- per jaar meer over dan met een houten dakkapel. En dat is een flink bedrag om aan andere leuke dingen te besteden.

Prijs kunststof dakkapel

Dakkapel prijzen zijn per materiaal verschillend. U hebt bij Besteleendakkapel.nl al voor € 4195,- een kunststof dakkapel op uw dak. De kunststof dakkapel is de voordeligste keuze als u nog zo’n 3 tot 5 jaar in uw huidige woning blijft wonen. Dit komt omdat een kunststof dakkapel goedkoper is in het gebruik. U zit met een kunststof dakkapel niet vast aan kosten voor jaarlijkse schilderbeurten en u heeft aanzienlijk lagere stookkosten.

Kunststof dakkapel met houtkleur en houtnerfstructuur

Bij Besteleendakkapel.nl zijn kunststof dakkapellen in alle kleuren en maten te verkrijgen. Als u het wilt, dan kunt u zelfs een houtnerf laten terugkomen in uw kunststof dakkapel. Omdat bij Besteleendakkapel.nl kunststof zo goed op hout kan lijken, kiezen ook de echte houtliefhebbers steeds vaker voor het laten plaatsen van een kunststof dakkapel door Besteleendakkapel.nl

Verkleuren kunststof dakkapellen?

Een vaak gehoorde klacht over kunststof dakkapellen is dat deze door de zon zouden verkleuren. U hoeft zich hierover bij Besteleendakkapel.nl geen zorgen meer over te maken. Moderne kunststof dakkapellen zijn bestand tegen alle weersinvloeden en dus ook tegen fel zonlicht.

Meer weten? Kijk op: https://www.facebook.com/besteleendakkapel.nl

 

Of neem direct contact op met Besteleendakkapel.nl

 

 
14 januari 2013

Wat zijn voordelen van een dakkapel?!


Dakkapel voordeel 1

Een dakkapel zorgt voor extra woonruimte. Het grote voordeel van een dakkapel tegenover een dakraam is het extra beloopbare vloeroppervlakte dat ontstaat op de plek waar eerst een schuin dak was.

 

Dakkapel voordeel 2
Een dakkapel brengt extra licht in uw huis. Vooral zolderruimtes kunnen donker zijn. Een dakkapel brengt zon binnen en maakt uw zolder geschikt om als studieruimte, tienerkamer of gastenverblijf te gebruiken.
Een dakkapel zorgt dus voor een efficiënter gebruik van uw woning.

 

Dakkapel voordeel 3
Nog een bijkomend voordeel is dat uw dakkapel als meerwaarde voor uw woning kan werken.


Meer weten? Kijk op: https://www.facebook.com/besteleendakkapel.nl

 

Of neem direct contact op met Besteleendakkapel.nl

 
 

 


Kunststof Kozijnen

lees meer

Dakkapel 'Op maat'

lees meer

Vergunningen

lees meer